GINTL on uusi hanke, jossa suomalaiset korkeakoulut yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa kehittävät ratkaisuja maailmanlaajuiseen oppimisen kriisiin. Toiminnan tavoitteena on kehittää uusia ratkaisuja oppimisen, opettamisen ja oppimisympäristöjen kehitykseen yhdistämällä akateemisen tietotaidon ja vuorovaikutteisen kansainvälisen yhteistyön.
Sherpan tehtävänä oli luoda brändi, joka toimii ensisijaisesti kansainvälisessä ympäristössä, etenkin hankkeen keskenään varsin erilaisilla kohdealueilla Afrikassa, Kiinassa ja Intiassa.
Yhteistyö
Brändityö toteutettiin tiiviissä yhteistyössä hanketiimin ja kohdealueiden asiantuntijoiden kanssa. Työ aloitettiin taustoituksella, johon osallistettiin hankkeen sidosryhmiä mm. lähtökohtien, tavoitteiden ja aluekohtaisten tarpeiden selvittämiseksi. Brändistrategiaa työstettiin Sherpan toteuttamassa työpajassa, johon osallistui asiantuntijoita Suomen, Kiinan, Afrikan ja Intian yksiköistä. Työpajan löydösten pohjalta brändin strategia ja visuaalisuus suunniteltiin yhteistyössä ja niiden sisältöjä sparrattiin alueittain. Eri kulttuuritaustoja edustavien asiantuntijoiden tietotaidon ja kokemuksen ymmärtäminen ja hyödyntäminen niin osana brändityötä kuin koko hanketta oli avain onnistumiseen.
Toteutukset
Kiteytimme brändistrategian sisältäen positioinnin, yhdinkohderyhmät, brändilupauksen, pääviestit sekä bränditarinan. Strategian ytimeen nostettiin hankkeen uniikki vahvuustekijä eli akateemisen tietotaidon ja käytännön oppien yhdistämisestä syntyvä positiivinen palautekierre, jossa tutkimus inspiroi uusia tapoja kehittää opetusta ja käytännön opit eri puolilta maailmaa tuottavat uutta ymmärrystä tutkitun tiedon hyödyntämisestä.
Strategian pohjalta suunnittelimme hankkeelle visuaalisen identiteetin, jossa hyödynnettiin Suomen maaidentiteettiä. Keskeinen haaste brändityössä oli viestiä hankkeen tekemästä pitkäjänteisestä ja monitahoisesta työstä yksinkertaisen houkuttelevalla ja helposti lähestyttävällä mutta akateemisen uskottavalla tapaa. Luonnollisesti myös brändin visuaalisuuden, viestien ja materiaalipohjien tulisi olla helposti käytettävissä hankkeen tiimin toimesta sekä puhutella kohderyhmiä kaikilla hankkeen kohdealueilla.
Brändin hyödyntämiseksi käytännössä toteutimme hanketiimin käyttöön kuvakonseptin ja -pankin, ikonit, kevyet nettisivut sekä mallipohjat sosiaalisen mediaan, presentaatioille ja tiedotteille.