Kaikki työt

Meltlake

B2B Digital Markkinointi

Tavallisen poikkeuksellinen Meltlake

Tausta ja tavoite

Meltlake on tuore, vahvassa kasvussa oleva Microsoft-teknologioihin keskittynyt konsultointitalo. Yritys tarvitsi työnantajakuvaa ja rekrytointia vahvistavan konseptin alalle, jossa tekijöistä kilpaillaan. Alan osaajat ovat samalla kertaa tavoiteltuja ja vaikeasti tavoitettavia. Moni vaihtaa työpaikkaa kaverin suosituksesta. Siksi oli ensisijaisen tärkeää luoda konsepti, joka resonoi oman henkilökunnan keskuudessa.

Tavallisen poikkeuksellinen firma 

Haastattelut meltlakerien kanssa avasivat ajattelun, jolla pääsimme konseptin ytimeen: kaikki ovat hyvinkin erilaisia yksilöitä ja silti kaikissa on jotain samaa. Konseptiksi kiteytyi “Tavallisen poikkeuksellinen” joka kuvaa oivallisesti sekä tekijöitä että heistä muodostuvaa yritystä.

Tai kuten rekrylähestymisessä asia muotoiltiin:

Jos olet tavallisen poikkeuksellinen, olet juuri sopiva

Tervetuloa moderniin klassikkoon. Meltlake on tiivis tiimi uniikkeja yksilöitä. Yhtenäinen kulttuuri, joka rakastaa yksilöllisyyttä. Olemme samaan aikaan nuori ja vanha. Olemme läsnä sekä paikalla että etänä. Vakaasti dynaaminen. Ekstrovertti-introvertti. Samanlaisia erilaisia. Molempi parempi. Sinä sovit joukkoon, koska olet juuri sinä.

Luova toteutus

Konsepti rakentuu vastinpareille, joita meltlakerien joukosta löytyy. Toteutuksissa nostetaan esiin vastinparin osapuolien intressejä ja vahvuuksia, sekä selkeän ammatillisesta näkökulmasta että henkilökohtaisten preferenssien valossa. Visuaalinen ajatus laadittiin tasapainoisesti yin&yang-asetelmaksi, jonka peruspilariksi solahti luontevasti Meltlaken logosta tuttu astemerkki.

Konseptin vahvuuksia on myös se, että aina ei tarvitse kilauttaa mainostoimistokaverille: tämän sivun esimerkit on tehty tavallisen poikkeuksellisten meltlakerien toimesta inhouse. Meitä sherpoja tietty lämmittää se, millaisella innolla ja taidolla konsepti on lähtenyt lentoon.

"Työntekijämme ovat taustoiltaan monialaisia, erilaisia ja osaamiskirjoltaan hyvin laaja-alaisia. Meissä kaikissa on kuitenkin jotain samaa, ja siksi toimimme hyvin yhteen. Me koemme tämän ehdottomasti rikkautena ja halusimme tuoda tätä esiin työnantajabrändissämme. Sherpa kiteytti tämän asian loistavasti.”

Minna Marttinen, Business Applications Lead, Meltlake

Tulokset

Meltlaken henkilökunta on ollut aktiivisesti ja innokkaasti mukana miettimässä vastinpareja ja esiintymässä konseptisovellusten pääosissa. Pienissä piireissä tuttujen näkyminen yrityksen viesteissä on tehokas väline, koska moni miettii seuraavia urasiirtojaan luotettavien ihmisten suosituksien kannustamana.

Konsepti on sekä sitouttanut että koukuttanut. Uusia meltlakereita on löytynyt, ja myös heidän esittelyissään on sovellettu tavallisen poikkeuksellinen -ajatusmallia.

Tiedustelut

Tommi Kortesniemi

Luova johtaja, partner
+358 50 3000 523
tommi@sherpa.fi

Muita töitä