Kaikki työt

Sherpat arvioivat viime vuoden parasta suunnittelua Huipuissa

Vuoden 2021 parasta suunnittelua arvioitiin Vuoden Huipuissa viikonloppuna 5.–6.2.2022. Tuomaristossa oli mukana Sherpan omia huippuja: Jenni Kanerva, Piia Peltonen ja Joonas Jansson. Seuraavassa jokaiselta tiukka summaus tuomaroinnin fiiliksistä:

JENNI KANERVA, COPYWRITER

”Ilokseni kategoriasta löytyi julkaisuja, joissa tarinallinen että teosmainen taso oli huippuluokkaa. Jotta julkaisu ei päästä otteestaan, on visuaalisuuden ja tekstisisällön tuettava toisiaan saumattomasti – tai aiheutettava mielenkiintoista konfliktia.

Palkitsemani työt olivat alusta loppuun saakka tarkoin mietittyjä kokonaisuuksia, estetiikkaa ja fiilistä unohtamatta.”

PIIA PELTONEN, AD

”Kuvasarjassa oli tänäkin vuonna paljon töitä. Oli hienoa huomata että taso oli korkea. Parhaat erottuivat massasta silti miltei heti. Tuomaristopäivä toi mukanaan antoisaa keskustelua eri alojen luovien suunnittelijoiden kanssa.”

JOONAS JANSSON, AD

”Vuoden Huipuissa minulle oli tärkeää palkita hyvää kokonaisvaltaista suunnittelua, joka näkyy ja tuntuu laadukkaissa toteutuksissa.

Luovuuden ja idean lisäksi etenkin design-sarjoissa korostuu craftin, tyylitajun ja estetiikan merkitys työstä välittyvään viestiin.

Hyvän idean tulee manifestoitua myös viimeisen päälle hiottuna toteutuksena. Muuten ei näissä karkeloissa pärjää. Ja löytyihän niitä huippuja.”

Parhaat voittakoot!