Kaikki työt

Harjoittelussa Sherpassa

Täällä Sara. Sherpan projektipäällikkö -harjoittelija. Opiskelen tapahtumasuunnittelua ja projektien hallintaa ammattikorkeakoulussa Lahdessa. Tapahtuma-alan ollessa väliaikaisella paussilla vallitsevan tilanteen vuoksi tiesin, että haluaisin tehdä kevään harjoitteluni paikassa, jossa pääsisin mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia projekteja. Mielestäni projektiluontoinen työ on parasta, koska sillä on selkeä alku ja loppu. On helppo antaa parhaansa, kun tietää tavoitteen ja aikataulun sekä omaa työtään voi säädellä sen puitteissa.

Looginen valinta

Kevään lähestyessä tiesin heti mihin suunnata: luovaan toimistoon. Olin seurannut Sherpan meininkiä heidän sosiaalisen median kanavistaan jo hyvän aikaa ja mielenkiintoiset asiakkuudet, monipuoliset projektit sekä moni itsellekin tärkeä arvo kohtasi heidän kanssaan ja kutsui luokseen. Ei muuta, kun hakemusta sisään ja onnekseni pääsin heidän hellään huomaansa saamaan tärkeitä oppeja ja kurkistamaan mainosalan kulisseihin paraatipaikalta.Poikkeusaika ja tärkeät opit

Harjoittelun aloitus poikkeusolojen aikana ei ehkä ole ideaalein, mutta tilanteen myötä normalisoituneet etäpalaverit ja kommunikaatio digitaalisten välineiden avulla on sujunut helposti, ja monethan jo kutsuvat tätä uudeksi normaaliksi.

Tiimityötaidot ja kommunikaation merkitys ovat korostuneet yhdeksi tärkeimmistä osaamisalueista, ja on ollut hienoa päästä hyödyntämään koulussa opittua teoriaa nyt käytännössä. Olen sitä mieltä, että tekemällä oppii ja omaan tämän lisäksi vahvan ”can do” -asenteen – tässä työssä nopea reagointikyky ja rohkea asioihin tarttuminen on ainoa tapa onnistua.  Saamani palaute on myös ollut arvokasta sekä motivoinut ja auttanut minua eteenpäin työssäni.

Fiiliksiä harjoittelusta

Olen tehnyt aiemmin hommia tapahtumatuotantojen parissa ja työ luovassa toimistossa oli minulle täysin uusi aluevaltaus. Tiesin työn sisältävän suunnittelua ja ideoimista, mutta minut yllätti täysin se, miten laajasti aiheita voidaan käsitellä, hioa erilaisia konsepteja ja ajatusmalleja – puhumattakaan siitä, kuinka monen monta kommenttikierrosta ulkopuoliselle erittäin yksinkertaiselta vaikuttava seikka voidaan kierrättää läpi.  Sherpan suunnittelijoiden loppumattomat ja kekseliäät ideat ovat olleet itselleni todella inspiroivaa seurattavaa.

Olen päässyt harjoitteluni aikana sukeltamaan sisälle mitä mielenkiintoisimpiin projekteihin sekä ottamaan vastuulleni myös omia osa-alueita, minkä koen kehittäneen itseäni paljon. Olen oppinut projektien hallinnasta, kuin siitäkin miten pienimmilläkin asioilla ja yksityiskohdilla on merkitystä, projektipäällikkönä työskennellessä tarkkuus ja organisointitaidot ovat avainasemassa. Työssä myös korostuu sidosryhmien kanssa tehty yhteistyö ja eri aloilla toimivien tekijöiden keskinäiset suhteet.

Haluan kiittää Sherpa-kollegoitani siitä, että taitoihini ja tekemiseeni on luotettu alusta asti. Sen myötä olen kokenut, että työpanoksellani on oikeasti merkitystä. Harjoittelu on antanut minulle paljon hyödyllisiä taitoja tulevaisuutta varten sekä näyttänyt minulle luovien alojen monipuolisuuden.